Nieuws

apr. 4, 2022

Thema GGP 2022: Gegrond


Het thema van de 32e editie van Vakbeurs GrootGroenPlus die van 5 t/m 7 oktober in Zundert zal plaatsvinden is ‘Gegrond’. Dit thema sluit op allerlei manieren aan op de sector en de vakbeurs. 

 

Er komt steeds meer aandacht voor de belangrijke voordelen die de branche te bieden heeft, qua vergroening, klimaatvraagstukken, maar ook financieel gezien. Daarom is het essentieel dat de boomkwekerijsector gegrond is. Dat de sector werkt vanuit een stevige fundering, eigen kracht en een solide ondergrond.

 

Dat begint al bij de bodem. Deze is voor alles de basis: een levende bodem, een rijke bodem, een gezonde bodem. Het is de basis van onze teelten. Beperkingen rondom zaken als gewasbescherming en water en grondgebruik stellen die bodem als basis soms behoorlijk op de proef, maar dankzij de sterke gronding, weet de branche hier altijd een weg in te vinden.

 

Ook voor de kwekerijproducten zijn grond en gronding belangrijk. Een plant kan alleen tieren als de grond in orde is en blijft; van een kwaliteit die de groei van gewassen ondersteunt. Als er goed onderzocht blijft worden welke grondstoffen mogelijk zijn in een mengsel en als steeds weer wordt gekeken naar de invloed daarvan op de kwaliteit van de planten. Denk bijvoorbeeld aan potgrond, (biologische) meststoffen en plantversterkers. Zij kunnen allemaal bijdragen aan het goede fundament. Van de plant, maar ook van de branche.

 

Niet alleen de gewassen zijn goed gegrond; dat geldt ook voor de kwekers in de diverse regio’s. Vele van hen telen al generaties op één locatie. Ze zijn gehecht aan hun grond, ze weten precies hoe ze het maximale uit hun grond kunnen halen en ze gebruiken daarvoor zowel traditionele technieken als de nieuwste ontwikkelingen. Het is niet voor niets dat gekozen wordt voor grondgebonden teelten.

 

Deelnemers aan de vakbeurs worden uitgedaagd hun grond te tonen, de verschillen, voor- en nadelen en kwaliteit te toetsen. Een prijsvraag onder de titel 'Goede bodem' zal worden uitgeschreven. Bezoekers komen in de looproutes een laboratoriumopstelling tegen, die aansluit bij deze prijsvraag. Deelnemers kunnen grond inzenden om te laten zien waarom hun producten het best tot bloei komen in specifieke grondsoorten. Uiteraard levert dit niet alleen interessante inzichten en kennisdeling op, maar ook extra PR-aandacht voor alle groene en niet-groene deelnemers die hieraan meedoen.

logo-gegrond-ggp-NL.jpg

Openingstijden

Woensdag 4 oktober

09.00 - 18.00 uur

Donderdag 5 oktober

09.00 - 18.00 uur

Vrijdag 6 oktober

09.00 - 18.00 uur

Partners

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Contact

GrootGroenPlus

Postbus 369
4880 AJ Zundert, NL

T: +31(0)76-5977984 E: info@grootgroenplus.nl

Volg ons