Nieuws

okt. 7, 2021

Zeven KVBC-awards uitgereikt tijdens vakbeurs GrootGroenPlus


Tijdens GrootGroenPlus zijn door de KVBC de zeven KVBC-Awards uitgereikt die het afgelopen seizoen zijn toegekend. Een Bronzen KVBC-Award ging naar Lavandula intermedia 'Niko' (PHENOMENAL), ingezonden door Plantipp BV, IJsselstein. Zilver werd toegekend aan Cortaderia selloana ‘Day2’ (TINY PAMPA GOLD), ingezonden door Van Vliet New Plants BV, Stroe en Hydrangea paniculata 'LC NO8' (LIVING LITTLE BLOSSOM), Hydrangea paniculata 'LC NO11' (LIVING SUGAR RUSH) en Hydrangea paniculata 'LC NO14' (LIVING PINK & ROSE); alle drie van Alex Schoemaker Living Creations, Boskoop. Twee Gouden KVBC-Awards waren voor Hydrangea paniculata 'LC NO12' (LIVING PINKY PROMISE) van Alex Schoemaker Living Creations, Boskoop en voor Hydrangea paniculata 'Breg14' (POLESTAR) van Breederplants V.O.F., Reeuwijk.  

 

KVBC-Awards worden toegekend aan veldgekeurde planten: deze hebben zich in de praktijk bewezen en staan actueel in de markt. De planten worden op basis van een statistische onderbouwing beoordeeld. Een KVBC-award kan worden toegekend na een veldkeuring of een sterrenkeuring.

 

Doelstelling van de KVBC is ‘groene kennis delen’. Daarmee wil de KVBC de hele keten bereiken; kweker, retail én consument. Een manier van delen is het delen van de keuringsresultaten; niet alleen met de sector, maar ook met de consument. Vandaar dat alle keuringsrapporten van de planten die een KVBC-award hebben ontvangen in te zien zijn via de website.

 

Schermafbeelding 2021-10-07 om 21.31.00.png

Openingstijden

Woensdag 4 oktober

09.00 - 18.00 uur

Donderdag 5 oktober

09.00 - 18.00 uur

Vrijdag 6 oktober

09.00 - 18.00 uur

Partners

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Contact

GrootGroenPlus

Postbus 369
4880 AJ Zundert, NL

T: +31(0)76-5977984 E: info@grootgroenplus.nl

Volg ons